Kevin Aprilio Terjerat Utang Forex Rp 17 M, Rugi atau Ditipu?

Pengalaman & Realiti Sebenar Main Forex

Aku nak kongsi realiti sebenar main forex. Boleh ke jadi kaya kalau main forex? Senang ke main forex? Forex ni scam atau benar? Kalau nak tau jawapannya, rajin-rajinkanlah diri untuk baca pengalaman yang aku kongsikan di bawah ni. Kalau korang malas nak baca, boleh skip ke perenggan yang terakhir untuk mengetahui jawapannya.
OK! Ceritanya bermula bila aku decided untuk main forex selepas aku diberhentikan kerja (24 jam notis) oleh syarikat aku. Sebelum diberhentikan kerja, aku ada jugaklah ilmu asas pasal forex trading ni. Sebab tu aku macam confident untuk menganggap yang aku boleh jadikan forex trading sebagai full-time job aku. Tambahan pula dalam account aku masa tu ada dalam ~RM30k duit saving.
So sebagai permulaan, aku decided untuk join satu group Telegram forex signal oleh FxProfitPips. Aku terpengaruh untuk masuk group forex signal tu sebab diorang selalu claimed yang group tu selalu menang trading dengan"95%" winning rate & siap cakap boleh dapat untung USD100 dalam sehari dengan deposit USD10 sahaja sebagai permulaan. Pastu aku register dengan bukak forex account sebanyak USD60 bersamaan ~RM250 (Group Telegram forex signal tu buat duit melalui commission bila kita menang trade sebab kita register di bawah group forex signal tu).
Bila aku start live trading & follow signal group Telegram tu, baru aku tau yang realiti forex ini tidak indah sebenarnya. Nak dipendekkan cerita, group forex signal tu bukannya selalu menang trading pon. Kalau menang pon kadang2 jer. Bila diorang menang trading, punyalah diorang bangga & buat announcement kat group Telegram. Tapi bila diorang kalah dalam trading, krik krik.. Senyap macam tu jer. Apa yang aku boleh conclude kan tentang group forex signal tu (FxProfitPips) adalah winning rate diorang bukannya 95%. Pastu untung USD100 dalam sehari dengan berbekalkan deposit USD10 tu semua propaganda jer lebih.
Account trading aku sebanyak USD60 tu margin call dalam masa 2-3 bulan. Itu pon aku trade guna lot kecik 0.01 untuk setiap trade. Secara kesuluruhan, aku dah spent duit sebanyak RM250 (Bukak account trading) & RM100 (Untuk beli buku2 bacaan tentang forex). So total duit yang aku dah habiskan untuk forex adalah sebanyak RM350 dalam masa 2-3 bulan tu.
Kenapa aku kongsikan pengalaman aku ni semua kepada korang? Sebabnya aku tak nak korang terpedaya dengan fantasi2 yang ditanamkan oleh group2 forex signal kepada orang2 yang tengah terdesak nak membuat duit tambahan. Sebab bila korang follow group forex signal tu, bila korang menang trade, group forex signal tu dapat commission. Tapi bila korang kalah trade, group forex signal tu tak rugi apa2. Korang rasa adil ke macam tu? Aku pon bersyukur sebab aku cuma rugi RM350 sepanjang aku terjebak dengan forex ni. Sebab ada jer ramai orang lain yang dah menghabiskan beribu-ribu ringgit sebab nak mengejar fantasi untuk menjadi kaya dengan bermain forex.
Aku tak nafikan ada orang yang mendapat untung besar dengan trading forex. Tapi orang2 macam tu dah memang pon kaya sebelum ni sebab diorang ada simpanan duit yang banyak atau ada buat bisnes selain trading forex. Jadi bila diorang kalah trade, tak effect diorang pon sebab diorang ada banyak duit backup dari saving atau income2 yang lain. Tapi kalau korang nak main forex dengan hanya berbekalkan duit saving yang sikit seperti contoh RM1000 di dalam account bank, korang sebenarnya melakukan kesilapan yang besar.
Alasan yang selalu diberikan kepada orang2 yang rugi dalam forex adalah ilmu kena cukup, trading forex & main forex adalah 2 perkara yang berbeza, kena pandai buat analisis, bla bla bla and seterusnya. Aku mengaku memang ada betulnya di situ di mana kita kenalah pandai/berilmu dalam membuat sesuatu perkara seperti contoh trading forex atau perkara2 yang lain. Tetapi aku rasa ramai orang jarang bercerita tentang realiti sebenar forex, sebab semuanya lebih suka nak bercerita indah tentang forex. Jadi aku rasa aku macam ada tanggungjawab untuk memberitahu realiti sebenar tentang forex kepada orang2 yang ada plan nak cuba try test forex ni.
Jadi sebagai kesimpulan, boleh ke jadi kaya kalau main forex? Jawapannya boleh, kalau korang ada ilmu yang cukup tentang forex & juga duit simpanan yang banyak giler. Jadi bila korang rugi, korang takkan rasa terkesan daripada kerugian tu. Senang ke main forex? Jawapannya susah, sebab kalau senang takkan ada orang yang miskin di dalam dunia ni sebab semua boleh generate duit melalui forex trading. Forex ni scam atau benar? Ada yang scam & ada yang betul. Aku nak nasihatkan kalau nak follow group forex signal, kena berhati-hati. Sebab kebanyakkan daripada group2 forex signal ni selalu suka heboh kepada satu dunia bila diorang menang trade, tapi bila diorang kalah trade terus diam sejuta bahasa. Dari situ boleh nampaklah diorang tak telus/jujur kepada orang2 yang join group forex signal tu.
Sekian. Terima kasih kepada sesiapa yang membaca post ini sampai habis.
submitted by siber3000 to malaysia [link] [comments]

Seminar gempur kuasa forex Bagaimana Saya Menyikapi Lilitan Hutang 17M Tanpa Modal RUGI 400JT DI TRADING FOREX ?! HIDUP BERANTAKAN KARENA FOREX TRADING - FOREX indonesia #Curhat - RUGI 48 JUTAH Apesss apeessss - YouTube JANGAN TRADING GOLD, BAHAYA!! BISA MISKIN! - YouTube 95% Orang RUGI di PASAR SAHAM karena ini ........ - YouTube BANKRUT KARENA TRADING! - YouTube Bagaimana cara mengunakan indikator RSI relative strenght index untuk open posisi. Cerita Trader Sukses - YouTube Kevin Aprilio Bangkrut 17 Milyar Rupiah Dari Forex Trading !

Setiap orang pasti ingin sukses, termasuk anda yang sedang membaca postingan saya ini. anda datang kesini pasti bermaksud ingin tau siapa sih trader sukses di indonesia. oke kali ini saya membuat postingan dengan judul Kisah Trader Sukses dari batam dan ini saya tulis berdasarkan pengalaman saya. oke mari disimak. oke perkenalkan nama lengkap saya muhamad ibnuh. saya berasal dari lampung yang perg Namun dengan perencanaan yang matang, manajemen resiko dan system trading yang baik dan benar, yang boleh kita sebut sebagai Jurus Anti Rugi Trading Forex, maka ke depannya akan menjumpai hasil akhir dengan profit yang gemilang, seperti yang telah dicontohkan oleh Edward Arthur Seykota, yang telah berhasil mengubah account-nya, dari yang semula hanya $ 5,000 menjadi $ 15,000,000 dalam 12 tahun. Cerita Rugi Forex Kaufen. Mein Cerita FOREX Ni Position yang tengah schwimmende Setakat Mas posten ni aku uploadkan. Macam biasa, aku biar jer selagi tak ada tanda Preis nak Reverse, nehmen Sie Gewinne Tak geben sebab aku nak folgen Trend semaksima mungkin. Übrigens, ramai pemorex kat luar sana tercari-cari teknik heiliger Gral, nasihat aku, hentikan pencarian tu, teknik heiliger Gral tak ... Cerita Kevin Aprilio terjerat utang miliaran di bisnis forex sebenarnya bukan hal yang baru. Ketika itu, 2 tahun lalu, ia sudah pernah mengungkapkan hal tersebut. Mengutip tayangan di kanal ... Thread ini memuat kisah2x dan pengalaman para trader kaskus , Let's Share - Pembunuh No.1 di forex-LEVERAGE Jebakan Psikologi - (Illusion and emotion) - we call it "THE TRADER MINDSET" Risk dalam Trading yang perlu diketahui Trader n Investor Kisah2x pengalaman, kesuksesan, jatuh bangun dan lain2x di FOREX Beberapa Cerita menarik : INSTAFOREX : sepi amat tak mulai deh cerita nubie a Sigit purnomo, seorang trader Forex dan guru honorer asal Cilacap jawa tengah yang sudah malang melintang di dunia Forex sejak tahun 2007, adalah salah satu figure trader Forex Indonesia yang patut diperhitungkan. Sigit yang memiliki nama pena ninja trader, sudah menerbitkan empat judul buku. Dalam buku-buku tersebut, ninja trader menuliskan berbagai strategi dan psikologi trading Forex ... Sebuah pengalaman rugi forex paling “cringe” kena baca . Pernah, aku gagal terduduk sampai aku amik keputusan untuk keluar dari dunia trading ini. Tapi isi hati kecil aku selalu berkata “Sikit lagi, Sikit lagi, rugi tinggal ni” -Trader Rugi. Trader Z merupakan seorang penjawat awam. Mempunyai gaji yang sederhana dan mempunyai keluarga kecil yang sederhana. Dia mampu untuk menyediakan ... Sekian dulu sekilas perjalanan saya di dunia trading forex. Cerita lainnya bisa saya tambahkan diartikel yang lain. ===== MAAF CERITANYA INI GAK URUT / TIAP SAYA PENGEN SAYA UPDATE ===== tadi malam gan, saya rugi lagi..... sebenernya sudah rugi banyak dari forex... dari modal awal udah rugi separoh lebih..... tinggal 1/5 dari modal awal..... Nah awalnya dari habis maghrib coba masuk pasar ... Maklumlah dulu masih pemula di dunia forex. Karena saking seringnya rugi, saya sampai berfikir keras, gimana caranya ya biar nggak rugi lagi dan untung terus di forex. Kalau nggak paling tidak bisa menutupi kerugian trading atau boleh dibilang balik modal. Kalau masih ada yang berfikir cara dapet profit tanpa perlu trading. Itu beda cerita lagi ... Sebenarnya ada kisah menarik yang berlaku pada saya satu masa dulu dengan Forex. Saya harap anda boleh ambil iktibar daripada kisah saya ni. Dulu, saya pun sama macam anda. Ada satu tahap tu saya rasa macam nak give up dah dengan Forex ni. Ye la. Asyik rugi je memanjang. Biar saya cerita sikit macam mana situasi saya sebelum ni. Saya confirm kalau anda baca kisah saya ni, anda pun akan rasa ...

[index] [16365] [20819] [22516] [9417] [7845] [22405] [26591] [1744] [2115] [2029]

Seminar gempur kuasa forex

rugi 400jt di trading forex ?! hidup berantakan karena forex trading - forex indonesia #tradingforex #bisnis #strategiforex #trading #rugiforex #trader #fore... bukan apes benernya...cuma kok kebangetan yang bajak 2 hari baru beli uda d bajak..sedangkan versi sebelumnya uda sampai 1thn belum bisa di bajak...di syukur... Hey teman - teman. Di video ini saya ingin sharing ke anda mengenai bagaimana cara anda menentukan sikap dalam menyelesaikan hutang. Dengan anda melihat vide... Smart Trader Community memberikan edukasi GRATIS untuk belajar trading forex secara online maupun offline dari basic hingga expert. Cukup siapkan akun tradin... RUMPI - Eksklusif! Cerita Kevin Aprilio Yang Melamar Kekasihnya Seperti Drama Korea (7/6/19) Part 1 - Duration: 16 ... ANALISA FOREX HARIAN PAIR EURUSD - SELASA 19 MEI 2020 - Duration: 8:18 ... JANGAN TRADING GOLD, BAHAYA!! BISA MISKIN! LAKUKAN DULU HAL INI : - Belajar ilmu sebanyak mungkin kalian bisa - Jangan Malu bertanya - Carilah tempat belajar... Bagaimana cara mengunakan indikator RSI relative strenght index untuk open posisi. Relative strength index atau RSI ini sebuah indikator parameter yang cukup... Ketahui niat awal dari investasi trading forex, jangan memakai uang panas dan dari hasil pinjaman! Next video saya akan bahas tentang Price Action! FB: https... Banyak orang ketika berinvestasi saham memiliki mindset yang salah. ketika mereka rugi, mereka menyalahkan pasar saham. ini sama seperti ketika menyetir mobi... . hampir setahun juga lah dlm forex ne. bagi aku salah kn orng atas kesilapan sendiri x bawak apa2 untung ,yg rugi orng melayu sendiri . haji nasir bukan trade untuk orang tapi mengajar mcm mana ...

http://binaryoptiontrade.prevjaaropcent.tk